Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vysoké ztráty v hospodaření Take 2

Navíc pokuta za Hot Coffee mód.

Vydavatel Take 2 v těchto dnech uveřejnil výsledky svého hospodaření za třetí kvartál, který v počítání společnosti skončil 31. července 2009. V něm pak zaznamenal ztrátu ve výši přesahující 55 milionů USD a o 68% nižší tržby - oproti stejnému období z minulého roku.

Jenomže zatímco minulý rok prodeje táhlo Grand Theft Auto IV, letos Take 2 mohli nasadit pouze Birthday Party Bash pro Wii, multiplatformové The BIGS 2 a konečně Sid Meier's Civilization IV: The Complete Edition pro PC.

Závěr roku by měly vylepšit kredit společnosti akce Borderlands, stažitelný přídavek pro GTA IV - The Ballad of Gay Tony, který bude navíc nabízen v maloobchodních prodejích v balení s předchozím rozšířením The Lost and Damned. A samozřejmě nelze zapomenout ani na Grand Theft Auto: Chinatown Wars, předělávku DS akce, která míří na PSP a iPhone. Schválně, která verze bude asi nejlepší…

A je-li tak řeč o GTA, aktuálně došlo k urovnání soudního sporu ohledně provokativního Hot Coffee módu obsaženém ve hře Grand Theft Auto: San Andreas. Sporu, který proti vydavateli Take 2 vedli jeho investoři. Take 2 nyní musí zaplatit sumu ve výši 20 milionů USD, z čehož větší část uhradí pojistka, ovšem téměř 5 milionů USD jde na bedra vydavatele. Nicméně slovy Strausse Zelnicka z Take 2 jsou rádi, že mají tuto kauzu konečně za sebou.

Na závěr snad ještě připomínka, že Take 2 má své největší taháky nachystané pro první polovinu příštího roku. Kdy by se mezi únorem a červnem měly objevit potenciální hity jako BioShock 2, Mafia II, Max Payne 3 a nebo Red Dead Redemption.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

Related topics
About the Author
Comments