Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámeno rally WRC 4

S překopanou kariérou a vylepšenou grafikou.

Z rallye WRC se stává každoroční evergreen, který zaplňuje díru na trhu po Colinovi/DIRTu a od roku 2002 se ji celkově prodalo už 7 milionů kusů. Po loňském WRC 3 (recenze, 8/10) totiž dnes odpoledne italští BigBen Interactive (noví držitelé licence, nahradili Black Bean) a Milestone (dlouhodobí tvůrci) ohlásili WRC 4, které vyjde opět v říjnu, konkrétně 30.10. pro PC, PS3, X360 a VITA.

Z novinek nám slibují zbrusu nový režim kariéry, ve kterém se ocitnete jak jinak než řidičem. Vylepšený grafický engine (Spikengine z loňska) s novým modelem nasvícení a novými efekty počasí v závislosti na dané trati.

Nejdůležitějšími pilíři tohoto v pořadí už čtvrtého dílu WRC má být větši realističnost a vtažení vás do hry, čehož má být docíleno "impresivním 3D prostředím a HDR systémem."

Samozřejmě opět s věrností oficiální licenci, když tu najdete kompletní kalendář z letošního šampionátu FIA World Rally se všemi předními týmy a jezdci prostřednictvím kariéry. Hra má být přístupná pro nováčky a nezapomene ani na dynamický online mód.

V tiskové zprávě se také dost mluví o vyslyšení hlasů fanoušků, kteří zasílali své podněty přes Facebook nebo emailem, z nichž prý mnoho bylo do hry implementováno. Obrázky z WRC 4 zatím nejsou k dispozici, ale hra má být prezentována na srpnovém Gamescomu.

Read this next