Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

První scany a bližší info o Resident Evil: Revelations 2

Včetně odhalení dvou hrdinek.

Netrvalo to dlouho od vypuštění pár detailů tvůrci a máme tu bližší podrobnosti o Resident Evil: Revelations 2 z časopisu GamesMaster, i s premiérovými obrázky, resp. scany z tohoto hororu, který poběží začátkem roku 2015 v 60fps a 1080p na nových konzolích i PC (vedle verzí pro PS3/X360).

Hlavní ovladatelnou postavou se stane Claire Redfield, která se prý od posledního setkání vypracovala ve veteránku a občas ji vypomůže dcera legendárního Barry Burtona, Moira Burton. Za Claire bude hratelnost více o bojích, kdežto za Moiru spíš o podpůrné roli, když zajistí léčení Claire nebo svícení baterkou.

Kampaň půjde projít buď v singleplayeru nebo koooperativně, jak velí poslední trendy, ačkoli konec hry bude znamenat pouze zabití Claire. V úvodu se obě holky probudí poté, co je někdo unesl na opuštěný ostrov.

Děj má být časově zasazen mezi Resident Evil 5 a 6, ale fanoušky série určitě potěší, že herní styl bude mnohem návratem ke kořenům survival-hororu (jako v Revelations jedničce), než příklon k tvrdší akci jako v RE5/RE6. Ostatně i autoři říkají, že ohlasy komunity měly velkou roli při designu hry, zároveň se ale snaží přijít i s něčím novým, co překoná očekávání.

Novým typem nepřítele se stane jeden, který působí jako postižený, trochu jako zombík, který je velmi rychlý a dokáže hrdinkám hodně uškodit. Prý bude potřeba se rozhodnout, jestli se mu postavíte na férovku, nebo zda spíš aplikujete stealth a přepadnete ho, případně jestli raději nevzít nohy na ramena do kopců, abyste si ušetřili střelivo.

Read this next