Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jízdní řád DriveClub až do června 2015

Bezkonkurenční plán přídavků?

Dá se to interpretovat oběma způsoby. Buď že Evolution nestíhají a aby nemuseli sáhnout k dalšímu odkladu, po němž by byla tahle původně startovní PS4 exkluzivita všem jen pro smích, vydají hru postupně po kouskách. Podle novinářů totiž bylo jádro hry v uplynulém roce zásadně překopáno a nemusel proto zbýt čas na doladění dalšího obsahu.

Nebo to lze chápat jako chvályhodný záměr Sony, aby DriveClubu zajistila dlouhou životnost a ještě více prosadila nápad EA vnímát hry coby službu, která je neustále rozšiřována a vylepšována. Má to přeci být sociální zážitek, tak musí žít. Ke kterému vysvětlení se přikloníte, záleží na vás, i s ohledem na ten dodatečný update přidávající zdarma důležité dynamické počasí. Faktem ale je, že takový téměř roční plán žádná jiná (nejen závodní) hra dosud neměla:

DriveClub tedy postupně dostane jak zdarma šířené přídavky (jen po jednom autu každý měsíc, celkem 9), tak ty placené (38 aut v 8 balíčcích), u nichž lze ušetřit pořízením Season Passu za 25 dolarů (namísto nákupu jednotlivě za dohromady 75 dolarů). Takovým zlomem se stane listopad, kdy se vyrojí i nové výzvy, trofeje a rozšíření turné z kampaně.

Tvůrci také považovali za důležité vypíchnout, že základní verze obsáhne 55 tras na 25 tratích, do čehož se počítají i jízdy pozpátku atd. V tuto chvíli není jasné, jestli zmíněný plán DLC - slibující 11 dalších tratí a 23 tras - odstraní často kritizovaný nedostatek rozličných prostředí DriveClub, protože různé variace tratí v těch samých krajinkách se mohou rychle opakovat.

Aby v tom byl ještě větší hokej, majitelé PS Plus edice (bezplatně šířené od 7. října jako plná hra) si budou moci dostahovat zdarma jen některé tratě pro Indii i to dynamické počasí, ale nikoli už dodatečná auta. Více na PS Blogu.

Watch on YouTube

Read this next