Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Masivní vojenská akce Squad usiluje o přízeň a může překonat Battlefield

Od zkušených tvůrců.

Pamatujete na tréninkový simulátor America's Army? Něco podobného, ale zase méně realistického než třeba Arma 3, by ráda připravila skupina moderů, která se proslavila s modem Project Reality pro Battlefield 2. Hra se jmenuje jednoduše Squad a jde o taktickou vojenskou FPS s podporou až 100 hráčů na jednom serveru (50 proti 50).

Watch on YouTube

Než autoři rozjedou za pár měsíců crowdfundingovou kampaň a začátkem roku 2016 vypustí hratelnou verzi, prosí o vyjádření podpory na Greenlight, kde prý už hlasovaly desítky tisíc lidí.

Hra s fotorealistickou grafikou postavená na Unreal Enginu 4 se bude odehrávat v rozlehlých interaktivních prostředích, která čerpají ze satelitních dat skutečných lokací. Vedle pěchoty, představující devítičlenné týmy pestrých profesí/tříd (medik, odstřelovač, střelec z automatických zbraní, pilot helikoptéry atd.), se máme těšit na dopravní prostředky jako v Battlefieldu.

Dokonce dojde i na budování základny i zajišťování dodávání zásob na bojiště (propracovaný logistický systém). Velitel má mít svobodu v tom, kde proběhne výsadek, ale jinak ho budou muset všichni poslouchat, třeba hlasovými příkazy.

Read this next