Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Novus Inceptio dostalo zelenou

Zabralo to jen pět dnů.

AKTUALIZACE - Novus Inceptio dostalo v noci na dnešek zelenou, takže na podzim půjde koupit Early Access verze ze Steamu. Pro dostání se mezi desítku nejvíce podporovaných her od komunity mu stačilo pouhých pět dnů, což je na domácí produkci nebývalý výsledek, a přes pět tisíc unikátních návštěvníků (zalogovaných na Steamu) na produktové stránce, z nichž drtivá většina o hru projevila zájem. Valve na Greenlight schvalují nové hry průběžně, stejně jako spoustu jiných vyřazují kvůli porušení podmínek, což pak vše pomáhá ostatním projektům, aby se probojovaly na vyšší příčky.

Propagaci Novus Inceptio zatím zajistila kromě Facebooku jen zmínka na asi pěti hlavních českých webech a pak na několika málo zahraničních, ne na těch největších typu IGN či GameSpot, pouze na pár specializovaných či menších jako MassivelyOp.com a KeenGamer, což vše opět dokazuje, jak skvělé časy pro nezávislé vývojáře momentálně díky digitální distribuci a novým platformám panují.

Původní zpráva z 25.5. - Český vývojář a spolupracovník EG, Martin Mastný z one-man show studia McMagic Productions, včera večer zainvestoval pár tisíc korun, aby jeho Novus Inceptio mohlo mít produktovou stránku na Steam Greenlight. Jak známo, tahle platforma od Valve se používá k tomu, aby na běžné populaci prověřila, zda lidé mají dostatečný zájem o danou hru k jejímu následnému zařazení do prodejního katalogu Steamu.

Pokud tedy chcete, aby tato domácí postapokalyptická simulace (později MMORPG) pro hardcore hráče v otevřeném světě byla koncem roku k mání v Early Access verzi (nejprve pro sólo hraní), po zalogování na svůj uživatelský účet na Steam ji můžete podpořit hlasem či přihodit komentář, jak se vám líbí nebo nelíbí. Za úvodních pět hodin po nahození dosáhla už na 23 procent pro figurování mezi TOP 100 projekty na Greenlight. Nový sestřih z pre-alfa verze:

Watch on YouTube

"První verze bude sice singleplayer, ale s online prvky - nazvaný GHOST mode. Ten bude obsahovat ve své první verzi: Veškerá data o postavě (staty, obsah inventáře atd.) budou ukládaná na server a připravena tak pro budoucí přesun do MMO verze - hraní early acces tak nebude jen o testování, ale i o přípravě vaší postavy pro MMO svět. Bude možné provádět obchod mezi ostatními hráči - pomocí vzdálené komunikace (nikoliv face2face). Funkční základní survival prvky hry. Funkční interakce se světem - cokoliv vidíte, s tím lze provádět interakce (strom, keř, kámen atd. - svět není jen kulisa). Funkční budovatelský mód - výstavba domu, farmaření atd.," nastiňuje plány popisek.

Čili první zamýšlená veřejná verze hry bude takovou přípravou na MMO. Ostatně zmińovaný Ghost režim bude dostupný i po vydání plné verze a hráč bude moci přepínat mezi světy, v klidu a nerušeně dělat, co chce v Ghost módu, a pak v MMO módu řešit vše s ostatními. Pro vývojáře je to takto jednodušší po technické stránce nejprve otestovat v sólo, ale zároveň úplně neodradí ty, kteří by rádi MMO verzi a museli čekat, až bude.

Detaily o Novus Inceptio v preview a rozhovoru nebo facebookové stránce.

Read this next