Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Už je jisté, že PlayStation 4 Neo 7. září

+ upgradují ji kvůli Scorpio?

Pondělí šeptanda se potvrdila. Sony opravdu 7. září uspořádá akci o budoucnosti PlayStation.

Firma to dnes oficiálně přiznala a také už rozeslala vybraným novinářům tajemnou pozvánku. Zve je na třetí hodinu do PlayStation Theatre v New Yorku, což znamená 9 hodin večer našeho času. Vše bude také živě vysíláno na internetu.

Ač to zatím není nikde výslovně napsáno, s největší pravděpodobností bude na akci poprvé představena nová konzole PlayStation 4.5 neboli Neo.

Pokud by tam chyběla, bylo by to považováno za zklamání. Jednat se pouze o předvedení podzimně-zimních her, bohatě by Sony stačily v okolních termínech konané výstavy Tokyo Game Show a Gameshow.

Ilustrační obrázek

Reportér Patrick Klepek, který na jaře poprvé přinesl zprávu o upgradovaném modelu, ještě před oficiálním potvrzením zaslechl, že má jít o tzv. technickou přehlídku schopností konzole. Finální vývojářské verze mají být předním studiím rozeslány též někdy začátkem září.

Bude velice zajímavé sledovat, jestli se potvrdí i jiné spekulace (z méně věrohodných zdrojů), dle nichž měly být původně zamýšlené HW specifikace PS4 Neo ještě o něco vylepšeny v reakci na červnové ohlášení Xbox One Scorpio. Aby se náhodou nestalo, že Sony uvede někdy na přelomu roku (?) inovovanou PS4 a ta by pak byla vzápětí (na podzim 2017) převálcována výkonem Scorpio, čehož se prý v Sony docela obávají.

Read this next