Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PREVIEW Star Wars Battlefront 2

Známe první detaily o příběhu i MP.

Star Wars Battlefront 2 (Alza.cz) bude obsahovat kampaň pro jednoho hráče, která navazuje na Návrat Jediů. Bude se odehrávat během 30letého časového období mezi zničením Hvězdy smrti a událostmi filmu Síla se probouzí.

Většina příběhu, který je v souladu s filmy, je vyprávěna z pohledu Iden Versio, velitelky elitní speciální jednotky Galaktického impéria jménem Inferno Squadron.

Iden a její tým představují něco mezi piloty stíhaček a komandem, jsou stejně tak smrtící ve vozidlech i jako pěchota a dobře se vyznají ve všech technologiích a výbavě Impéria. Iden má také svého vlastního parťáka droida, který se jí umí připnout na záda a bude sloužit jako obohacení celkové hratelnosti.

Iden Versio s Inferno Squadron, její droid je hned vpravo za ní.

Díky Iden si fanoušci budou moct užít Star Wars ze zcela nové perspektivy, a to z pohledu hrdinské figurky Impéria. Hra ji nikdy neoznačí za záporáka: její hlavní motivace pro napadení Rebelů spočívá v tom, že chce pomstít smrt Císaře.

V určitých okamžicích vám příběh nabídne možnost stát se hrdinskými postavami, z nichž některé z nich hráčům umožní prožít události ze strany Aliance rebelů. V jedné misi, jak naznačuje nový trailer, budou moct hráči ovládat Luka Skywalkera v jeho slavném obleku z Návratu Jediů.

Spolu s novou kampaní do hry přibude i zcela nová planeta - Vardos, imperiální utopie vytvořená konkrétně pro Battlefront 2, na které v míru vyrůstají děti Impéria a kde usilují o to, aby se z nich stali elitní vojáci jako Iden.

Uniklý teaser v podstatě potvrdil přítomnost vesmírných bitev ve hře více hráčů, o které se stará Criterion, tedy tým, který stojí za VR misí s Rogue One z Battefront.

Předobjednávky budou obsahovat kostýmy z filmu Poslední z Jediů pro Rey a Kylo Rena a dosud neodhalenou hvězdnou stíhačku Prvního řádu.Watch on YouTube

Hra více hráčů obsáhne kompletní svět Star Wars, který známe dnes. To znamená, že hráči budou mít přístup ke zbraním, lodím a výbavě z prequelové, originální i nové trilogie Star Wars. Nebude zahrnovat obsah z nedávného spin-offu Rogue One ani z animované série Star Wars Povstalci.

V Battlefront 2 byly představeny čtyři třídy trooperů, z nichž každá má vlastní možnosti úprav a systém rozvoje, plus několik kosmetických typů postav Rebel Fighter, Imperial Officer, Stormtrooper a Federation Droid. Třídy jsou založeny na relativně konvenčních odlišovacích faktorech, jako je dostřel nebo palebná síla.

Dočkáme se i hrdinských postav ze všech období, včetně Rey, Darth Maula, Luka Skywalkera, Yody a Kylo Rena. Hratelnost dozná jedné výrazné změny, a to té, že tyto hrdinské postavy budou nyní mít vlastní kariérní cesty, takže hráči budou moct hrdinům odemykat nové schopnosti a přizpůsobit si je vlastnímu hernímu stylu.

Novými lokacemi pro multiplayer jsou Starkillerova základna, Yavin 4 a Mos Eisley.

Přestože o konkrétních detailech zatím EA mlčí, způsob získávání hrdinů a vozidel už nebude založen na sbírání náhodně se objevivších předmětů. Schopnost proměnit se v hrdinu či nastoupit do vozidla se totiž bude odvíjet od jakéhosi systému založeného na zdrojích.

Pokud jde o lodě, můžete očekávat klasické exempláře jako stíhačky TIE a X-Wingy, jakož i ikonické lodě z nové trilogie jako třeba stíhačku TIE Prvního řádu.

Na konceptové grafice, která se ukazovala za zavřenými dveřmi, byl vidět Obi Wanův Jedi Starfighter, jak ho pronásleduje Slave One Jango Getta nad oceánem na Kaminu, takže to vypadá, že ve hře budou i lodě hrdinské třídy z prequelů.

Millennium Falcon se vrací jako loď hrdinské třídy, ale tentokrát půjde o verzi z nové trilogie.

Stejně jako třídy trooperů a hrdinské postavy bude možné upravovat i vozidla, a to pomocí schopností, výbavy a modifikací, které si budete moct odemknout prostřednictvím výše zmíněného systému založeného na zdrojích.

Potvrzená je i existence Tauntaunů na planetě Hoth, na kterých budete moct jezdit. Díky nim se budete moct rychleji pohybovat po bojišti a narážet do nepřátelských vojáků. Nebudete se díky nim moct zahřát.

Star Wars Battlefront 2 má vyjít 17. listopadu 2017 pro PC, PS4 a X1 (Alza.cz).

Tento článek vznikl na základě novinářské návštěvy v Orlandu. Společnost EA hradila cestu a ubytování.

Read this next