Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámení Total War: Three Kingdoms z Číny

+ filmeček, termín, detaily.

UPDATE - Tak už je to venku, nakonec mnohem dříve, než mělo. Hra se jmenuje Total War: Three Kingdoms (Alza.cz) a vyjde podle debutového filmečku letos na podzim (Steam upřesnil již na 6. září 2018) jen pro PC. Potvrzena už dokonce je i přítomnost české lokalizace, stejně jako u předešlých dílů.

Vše se odehrává v roce 190 našeho letopočtu v dosud neokoukané Číně, kterou zmítají nepokoje. Dynastie Chan se rozpadá kvůli mladičkému císaři, který je pouhou loutkou tyranského válečníka Tung Čua (Dong Zhuo). Jde o brutální, utlačující režim a jak se jeho síla rozrůstá, říše se mění v anarchii. Ale naděje umírá poslední...

Watch on YouTube

Tři hrdinové, jež pojí jednota v boji s tyranií, dávají dohromady podporu pro nadcházející zkoušku. Příležitost vycítili vojevůdci nejslavnějších čínských rodů a rozhodli se jejich družinu následovat a utvořit křehkou koalici, která si dala za cíl sesadit nemilosrdný režim Tung Čua. Uspějí v boji s tyranem, nebo rozvrátí již nyní drolící se alianci jejich osobní vladařské ambice? Pod povrchem to vře. Loajalita je vrtkavá. Ohně sváru jsou živeny příležitostmi. Jisté je jenom jedno: budoucnost Číny mají v rukou ti, kteří se rozhodli za ni bojovat - šampióni (což dle traileru mimochodem budou nové jednotky, po vzoru Total War Warhammer 2).

První tři obrázky z Total War Three Kingdoms, které chtějí zvýraznit "krásu a umělecký styl tohoto fascinujícího období historie":

Původní zpráva - V Creative Assembly se zjevně nenudí. Vedle chystaného dokončení trilogie Warhammer a odbočky Saga: Thrones of Britannia připravují ještě něco opravdu velkého. Vezmou totiž sérii Total War do úplně nové epochy, na což láká čtyřiadvacetihodinové odpočítávání na YouTube, které má skončit ve čtvrtek odpoledne:

Když se rozjelo takové vábení, zdá se, že by opravdu mělo jít o období historie, ve kterém ještě tato hra nikdy nebyla, tzn. žádné pokračování Shogun, Rome či Medieval. Co tipujete vy?

"Uvědomujeme si, že očekávání fanoušků jsou obrovská, stejně jako nadšení uvnitř našeho týmu. Zbrusu nová éra přinese kompletně nový vzhled a pocit z hraní Total War. V minulých měsících jsme uzavřeli velikost týmu, takže se každý den po malých krůčcích posouváme vpřed. Je příjemné vidět, když věci, které jsme zkoumali mnoho měsíců, jako třeba struktura historických měst, už jsou ve hře. Samozřejmě to jsou zatím jen šedivé dočasné modely, ale atmosféra už tam je a hratelnost se zdá být silná," naznačil vývojář Janos Gaspar v listopadu.

Read this next