Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

EA jsou na rozdíl od jiných v zisku

Nejvíce vynášely FIFA, Mass Effect 3 a digitální distribuce.

Hrám od EA se v uplynulých 12 měsících velmi dařilo a díky nim jsou oproti předešlému roku celkově v zisku, na rozdíl od většiny ostatních vydavatelů, kteří museli škrtat spoustu projektů nebo rušit studia a pobočky.

EA jsou spokojeni s prodeji Kingdoms of Amalur a dokonce i SSX. Downloady a mikrotransakce do FIFA 12 vynesly 108 milionů dolarů, značka Play4Free jim přináší 2 miliony dolarů měsíčně a největší skok o 76% zaznamenaly downloady plných her např. z Originu, který má 11 milionů registrací.

Mass Effect 3 vygenerovalo tržby 200 milionů dolarů, takže mu asi kauza s nevysvětleným závěrem tolik neuškodila. Ale tyto tržby se týkají jen krabicovek, které mimochodem EA na konferenci pro investory úplně přešli, skoro jako by pro ně pomalu neexistovaly. A také byli trochu tajnůstkáři, když nechtěli specifikovat celosvětový i digitální odbyt ME3 (dříve bylo auditováno 1,3 milionu kusů za březen v USA), pouze celkové digitální prodeje všeho, které meziročně vzrostly téměř o polovinu (1,2 miliardy dolarů!).

Battlefield 3 letos v březnu stále hrálo 6,3 milionu hráčů (asi i díky probíhajícím slevám?), ale není známo, jestli unikátních nebo jen počet zalogování. Nový obsah do BF3 vyjde ještě tento měsíc (zatím neohlášený, asi nějaký menší) a v červnu (Close Quarters DLC).

Druhé video z BF3: Close Quarters DLC

Read this next