Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Oznámen pátý Broken Sword: Serpents Curse

Zpátky do 2D grafiky, pokud Kickstarter zafunguje.

Sympatická dvojka dobrodruhů George Stobbart a Nico Collardová z u nás velmi populární série adventur Broken Sword se možná vrátí. Záleží na tom, zda se tvůrcům podaří sehnat 400 tisíc dolarů na Kickstarteru.

Dnes oznámený pátý díl s podtitulem The Serpent's Curse je už z poloviny hotov a Revolution Software potřebují vaše peníze pouze na jeho dokončení. Pokud vše klapne, vyjde už začátkem roku 2013 pro PC, Maca, iPhone, iPad a Android. Pokud ne, budou se muset zpaktovat s vydavatelem, který do hry může kecat. Tvůrci se dle vlastních slov raději nechají ovlivňovat svými přispěvovateli (minimálně 15 dolarů).

Propagační video

Broken Sword 5 se po dvou předešlých 3D dílech vrátí k staré dobré 2D grafice. Postavy jsou sice vytvořeny a animovány ve třetím rozměru, ale pak uloženy jako 2D snímky, což má přinést výsledek ve vysoké kvalitě, i díky účasti lidí z Disney, Dreamworks či Universalu.

Slavný Charles Cecil tvrdí, že půjde o nejlepší díl série, protože se mu podařilo dát znovu dohromady tým původních tvůrců, stejně jako angažovat dabéra Rolfa Saxona (hlas Georgeho). Příběh začne ozbrojenou krádeží obrazů v pařížské galerii a dvojka detektivů při svém putování Evropou odhalí pradávnou konspiraci.

Read this next