Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Uniklých 20 minut z alfy Destiny na PS4

A nečekaně krátký předčasný přístup k betě.

Když do éteru prosáknou nekontrolované nahrávky z interní alfaverze nejnákladnější hry všech dob, je logické, že se kolem toho rozpoutá pořádné haló, aniž by nutně muselo jít o sci-fi online střílečku od tvůrců Halo. A pokud má únik na svědomí grafik UbiSoftu z Los Angeles, který dopředu říkal, že na něm Bungie nenechají niť suchou... Každopádně to samé bychom viděli příští týden během E3, kde má být tato alfaverze na PS4 volně k vyzkoušení:

Uniklé video 1
Uniklé video 2
Uniklé video 3

Co se dá z těchto 20 minut hraní několika misí Destiny za třídu Hunter na již známé mapě Old Russia vydedukovat? Někdo pronesl komentář, že to jsou takoví lepší Borderlands, s čímž nelze nesouhlasit, když v nás nahrávky zanechaly pozitivní pocit.

Všimněte si minimalistického HUDu s mizejícím detektorem pohybu při míření, jednoduchých RPG prvků, tří typů nepřátel (Hive Acolyte, Hive Thrall a Hive Wizard), plynulého střídání denní doby (je jiná při vstupu do budovy a vyjití ven), superrychlého pohybu postavy a rozmazaného vidění či objevujících se čísílek s různými barvami při trefení nepřátel. Pokud je hráč nakažen jedem od roje, jeho (defaultně schovaný ukazatel) zdraví postupně klesá a dobití zdraví po schytání zásahu trvá zhruba pět vteřin.

Vedle videí jsme se dnes také dozvěděli o předčasném přístupu k betě pro majitele PlayStaton 3 a 4. Podle banneru, který se omylem zobrazil na webu GamesRadar, budou mít náskok pouhých čtyř dnů. Na to, jak mohutně se tato výhoda PS4/PS3 propagovala, to je velice krátká doba, která asi ostatní s Xboxy mrzet nebude, protože beztak se během ní jen budou vychytávat chyby a stabilita serverů. Beta má začít někdy v červenci, plná verze Destiny potom začátkem září, byť se spekuluje o jejím možném odkladu.

Read this next