Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Další detaily o Assassins Creed Rogue

Lov ledních medvědů i mořského jednorožce.

Den po oficiálním odhalení k nám z Game Informeru doputovaly bližší podrobnosti o templářském Assassins Creed Rogue jen pro PS3/X360.

Čím začít? Třeba možností lovit lední medvědy a narvaly, což je menší ozubený korytec přezdívaný jako mořský jednorožec. Pozor si musíte dávat na ledovce, které mohou poškodit vaši loď a dají se použít jako kryt před palbou nepřítele, ale také je můžete zničit, což vytvoří velké vlny nebezpečné pro cizí lodě.

Apropo, lodě. Ta vaše jménem Morrigan bude menší než Jackdraw z AC4, aby se mohla lépe pohybovat ve stísněných vodách. Pokud ji patřičně upgradujete, dokáže plout zamrzlým mořem, abyste prozkoumali jeskyně a další tajné lokality. Vrátí se mise na obchodních cestách a také Kenwayova flotila.

Při hraní na souši uslyšíte šustění, jsou-li pro vás nebezpeční assassíny někde poblíž. Budou hrozit ze vzduchu, schovaní v husté vegetaci a snažit se vás ulovit po celou hru, zkrátka stejně jako jste to dělali vy v minulých dílech série. Aby jim unikl, hrdina bude schopen proměnit prostředí v překážku.

Nová podoba Eagle Vision funguje tak, že hráč má okolo sebe jakýsi kruhový kompas, který označuje cíle i hrozící rizika. New York prý byl pro účely hry postaven tak, aby dovolil rychlejší a zajímavější navigování městem.

Zklamáním je, že Assassins Creed Rogue bude pouze singleplayerovým zážitkem, čili žádný mulťák. A že u nás vyjde v anglčtině, což nám dnes odpoledne prozradil Tomáš Daněk z Playmana, kterému UbiSoft neschválil snahu o lokalizaci zajišťující větší prodeje.

Read this next