Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

V nextgen verzích NHL 15 chybí dva režimy

Na PS3 a X360 přitom jsou. Co na to EA?

EA mohou pracovat na své pověsti sebevíc a rozdávat tuny plných her zdarma pro zalíbení se davům (naposledy 72 hodin hraní zdarma plného Plants vs Zombies Garden Warfare PC z června), ale když se objevují takovéto nepříjemné kauzy, všechny aktivity na zlepšení image mohou snadno přijít vniveč. Okolo nadcházejícího hokeje se totiž vynořuje problém podobný bazénům a batolatům v The Sims 4.

Poprvé od NHL 09 bude v PS4/X1 verzích NHL 15 chybět režim EA Sports Hockey League, což je oblíbený kompetitivní styl hry šesti proti šesti lidem. Nenajdete v nich ani další režim Connected GM, na nějž jsou fanoušci série zvyklí.

Zvláštní přitom je, že v PS3 a X360 podobách hry oba tyto herní módy normálně budou. Tato podivnost nejprve vyplavala na povrch ze seznamu vlastností hry na různých platformách, později se připomněla v analýze achievementů a dnes ji oficiálně museli potvrdit i EA, společně s následujícím prohlášením producenta na homepage:

"Rozhodnutí jako tato se nikdy nečiní lehce. Víme, že existuje vášnivá skupina fanoušků, která tyto dva módy miluje a bude nepochybně zklamána. Na druhou stranu ale ti samí lidé očekávají hratelnostní zážitek té nejvyšší kvality a to upředňostnují nad vším ostatním. Letos jsme se soustředili na nový engine, na němž budeme příští roky stavět, a jsme nesmírně pyšní na to, co se nám za pouhý rok povedlo. Série NHL si vždy zakládala na kvalitě, takže zahrnutí těchto módů bez důvěry v jejich kvalitu bylo něčím, co jsme nechtěli podstoupit."

Hráči nextgen verzí si tak musejí 11. září vystačit s ostatními přitomnými režimy: Play Now, Be a Pro, Be a GM, Online Vs., Hockey Ultimate Team a NHL Moments Live. Další mód Online Team Play do hry přibude v pozdějším updatu.

Níže ještě nové oficiální video, které je pokračováním toho víkendového:

Watch on YouTube

Read this next