Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zevrubné ohledání rozdílů Forza Horizon 2 mezi X1 a X360

Eurogamer si na ně posvítil.

Tomuto námětu jsme se už věnovali několikrát, ale zaslouží si ještě jeden zevrubnější pohled:

Watch on YouTube

Ačkoli Forza Horizon 2 ve verzích pro Xbox 360 a pro Xbox One sdílí ty samé podklady, prostředí i koncept, ve skutečnosti to jsou dvě úplně jiné hry, což je vlastně pozitivem. Na prehistorické konzoli chybí některé offroadové soutěže záměrně, abyste se nemuseli trápit po nevzhledné, ploché krajině s opakujícími se texturami, když se logicky nemůže rovnat té na novém hardwaru s desetkrát více paměti.

Změna denní doby je v obou verzích, ačkoli na oldgenu je značně okleštěná, jak dokazuje nové srovnávací video Eurogameru výše. Oproti tomu krásné efekty bouřky a deště z X1 se na starou konzoli vůbec nedostaly, takže na ní panuje pořád slunečné počasí. Dost odlišné je i rozhraní pro výběr auta a celkové prostředí festivalu.

Naplno rozdíly vyplavou na povrch až po ponoření se do hraní na několik hodin, až objevíte strukturu hry na X360, jelikož i jednotlivé okruhy a soutěže jsou v každé verzi hry jiné, což platí i pro tzv. showcase události. Přesto nezbývá než před studiem Sumo Digital smeknout, co s tak starou konzolí dokázali. A hlavně že si vůbec dali tu práci, aby ji ušili na míru vlastní zážitek, který dává smysl, což se běžně neděje a u takových závodů v otevřeném světě to je o to důležitější. Více informací u kluků na Digital Foundry.

Read this next