Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hellblade nakonec bude i pro PC

Proč už není PS4 exkluzivitou?

Když studio Ninja Theory na loňském Gamescomu oznámilo tuto hru, byla zpočátku prezentována za PS4 exkluzivitu (až později bylo dodáno, že časově omezenou). K myšlenkám o jakémsi navázání na tehdejší spolupráci se Sony ohledně Heavenly Sword sváděla i stejná barva vlasů hrdinky. Ale nakonec je to jinak a už se nebude možné vysmívat majitelům X1, že jen oni časem ztrácejí exkluzivity kvůli počítačům (viz Ryse či Dead Rising 3).

Third-person hack and slash rubačka Hellblade bude i pro PC, odkryl dnes PC Gamer. Bude podporovat rozlišení 4K a snad také modifikace.

"PC nám nabízí svobodu, jakou jsme předtím nezažili," prohlásil kreativní šéf Tameem Antoniades, aniž by vysvětlil, proč tedy hru oznamovali na konferenci Sony. Ninja Theory dříve vyrobili pro PC neúspěšný DmC Devil May Cry a předtím také Enslaved.

"Konzole a tradiční konzolové AAA hry jsou léta za opicemi oproti tomu, co dnes nabízí Steam. Pokud bychom chtěli rozjet otevřenou betu, protože testování hry a uživatelské přivětivosti je pro nás hodně důležité, na PC by to hned šlo, zatímco na konzolích to je stále složité," dodal. Prý touží po sbírání ohlasů fanouškovské komunity na rozpracovanou verzi a rád by s ní probral nápady na přídavky či vylepšení hry. Hellblade má vyjít koncem letošního roku a více o něm přinese příští týden nové číslo PC Gameru.

Watch on YouTube

Read this next