Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Dying Light se za týden prodalo 1,2 milionu kusů

Nakonec modifikace blokovat nebude.

Aktualizace - Techland se dnes večer pochlubil, že Dying Light si za úvodní týden na PC/PS4/X1 zahrálo už 1,2 milionu lidí (a to přitom ve většině zemí vyšla jen digitální verze). Čili značný úspěch. První plánované DLC ze Season Pass vyjde už 10. února.

Původní zpráva - Když si člověk nainstaloval do dnes recenzované zombie akce update 1.2.1, v popisu změn se hovořilo o "blokování cheatů úpravou herních souborů".

Jenže vedlejším efektem toho bylo i to, že přestaly fungovat uživatelské modifikace. Současně s tím také asociace ESA nechala z internetu zprovodit malinký soubor, který ve hře vypnul filtr pro zrnění, což zdůvodnila DMCA, jako by šlo o něco pirátského.

Obojí samozřejmě vyvolalo vlnu protestů, což Dying Light moc nepomáhalo, vedle naštvání části hráčů kvůli čekání na krabicovku o měsíc déle. Techland proto musel zareagovat oficiálním prohlášením:

"Vytváření překážek pro autory modifikací nikdy nebylo naším záměrem. Pracujeme na nápravě, aby drobné vyladění hry komunitou nadále fungovalo, avšak současně aby nešlo podvádět v mulťáku".

Techland dále zdůraznil, že modery vždy podporoval a že jim vděčí za část úspěchu s Dead Island.

Vyzval také všechny hráče Dying Light, aby si neprodleně nainstalovali tzv. day one patch, protože jinak hrají úplně jinou hru než všichni ostatní - takto to doslova řekl. Patch přinesl spoustu vylepšení, úpravu hratelnosti, vybalancování i výkonu hry (změny).

Read this next