Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

H1Z1, Planetside či EverQuest odteď mohou být i pro Xbox

Sony se zbavila divize Sony Online.

Konec vynucované konzolové exkluzivity pro PlayStation. Takový je hlavní přínos dnes večer oznámeného odprodeje divize Sony Online Entertaiment dosud vlastněné společností Sony a proslavené sérií EverQuest.

Novým majitelem je investiční skupina Columbus Nova z New Yorku, která je prý všem dobře známá aktivitami v oblasti technologií, médií a zábavy. Cena za transakci nebyla zveřejněna. Studio se současně přejmenovalo na Daybreak Game Company a i v budoucnu se stále bude soustředit na multiplayerové hry.

Jeho šéf ujistil hráče, že se nemusejí bát, že podpora stávajících her bude i nadále pokračovat, jako by se nic nestalo. Tento krok jim prý poskytne více prostředků, aby mohli rozvíjet existující značky.

Nejzajímavější je, že hry jeho výroby mohou nyní vyjít multiplatformně - tedy i pro Xbox, kam předtím kvůli majiteli nesměly nakouknout, nebo třeba pro mobily. Ač to nebylo výslovně uvedeno, týkát se to bude asi zejména nového H1Z1 či Planetside 2, aby z platformy Microsoftu přinesly vyšší zisky. Dalšími dřívěšími hrami od SOE byly např. DC Universe Online, Pirates of the Burning Sea, Matrix Online či Vanguard, ale většina z nich je dnes mimo provoz.

Read this next