Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Potvrzeno: EA definitivně zrušili Shadow Realms

Aktualizováno o divné vysvětlení.

Aktualizace 22:00 - Šéf studia posléze na homepage vše potvrdil a také trochu podivně zdůvodnil, jako by snad šlo jen o dočasné přerušení prací: "Rozhodli jsme se u Shadow Realms neposunout dál s vývojem. Ačkoli tvůrci odvedli báječnou práci a sklidili nadšené ohlasy fandů, momentálně pro ně máme jiné nové projekty, které je zaměstnají po příští rok čí déle a díky jejich talentu učiní hry BioWare ještě lepšími."

Původní článek z 21:00 - Zdroje blízké vývoji dnes večer prozradily Game Informeru, že chystaná hra Shadow Realms od BioWare Austin prý byla v EA nadobro odpískána a už se s ní tak vůbec nesetkáme.

Jak známo, tuto ambiciozní epizodickou co-op onlinovku s asymetrickým konceptem čtyři na jednoho provázely určité problémy, kvůli nimž měla být zásadně překopána.

Podrobnosti nejsou známy, ale nebylo by to poprvé, co EA něco s velkou pompou ohlásí a krátce poté zruší, viz třeba MOBA Dawngate.

Zatím to berme jen jako spekulaci, ke které se firma pro GI odmítla oficiálně vyjádřit, ani o Shadow Realms nic neřekla na nedávné výroční finanční konferenci.

Read this next