Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Návrat Sudden Strike se čtvrtým dílem

Co válečná RTS nabídne?

Píše se rok, kdy slavné značky real-time strategií z přelomu tisícíletí zažívají obrození. Po Cossacks 3 se tak vrátí i jiná historická série Sudden Strike.

Ve čtyřce slibuje nové studio Kite Games složené z veteránů žánru o něco větší bojiště a přes 100 různých jednotek - např. německý bombardér Heinkel He111, ruský tank T-34, britskou stíhačku Hawker Typhoon či notoricky známý Panzerkampfwagen VI Tiger. Prý prověří vaše taktické schopnosti ještě více než předešlé díly.

Watch on YouTube

Autenticky vykreslená druhá světová válka bude zpracována ve trojici akčních kampaní, které sahají od pláží Normandie, přes Ardeny až po Moskvu. Hrát budete postupně za Spojence, Němce a Sověty.

Na rozdíl od nepříliš úspěšného Sudden Strike 3 z roku 2008 ve 3D grafice se pokračování vrátí ke starému dobrému isometrickému zobrazení, avšak v moderním hávu. V něm můžete přechytračit nepřítele nespočtem způsobů: ať už to bude najití slabých mist tanků, přepadení ze zálohy, obsazení budov pěchotou, chytré manévrování či devastující letecké údery, řešení každé mise má záležet jen na vás.

Počítat můžete s celkem 20 misemi v singleplayeru, výzvami ve skirmish módu a mulťákem pro až osm lidí. Poprvé v této sérii si budete moci vybrat jednoho z devíti velitelů, např. George Patton či Bernard Montgomery, kteří vám dodají unikátní dovednosti v boji.

Vydání je plánováno pro PC, PS4 a Mac na jaro 2017, níže první obrázky. Při předobjednávce budete odměněni od distributora Kalypso slevou 15 procent, bonusovou skirmish mapou s bitvou o Kursk a digitálními soundtrackem i artbookem.

Read this next