Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Hardwarový týdeník hráčů - 47/2016

MSI Trident oficiálně, pizza za 10 minut dronem a GTX 1080 Ti s 10 GB paměti?

- Nvidia by již brzy mohla uvést GeForce GTX 1080 Ti. Karta se objevila v přepravním záznamu s informací, že nabídne 10 GB paměti typu GDDR5 a k tomu 384bitovou sběrnici.

- Kompaktní počítač Trident od MSI už je odhalen. Rozměry se blíží k Xbox One a dostanete k němu také stojánek pro postavení na výšku. Hlavní část výbavy představuje Intel Skylake (Core i5 nebo i7 v závislosti na konfiguraci) a grafická karta GeForce GTX 1060. Operační paměť je typu DDR4 a hlavní disk M.2 SSD. MSI opět přidalo svoje podsvícení Mystic Light. Zatím neznáme cenu ani dostupnost.

- Brzy budeme v obchodech narážet na operační paměti značky Ballistix. Micron rozdělí dosavadní Crucial Ballistix na další značku. Ballistix má cílit na „nadšence a stavitele PC". Crucial bude fungovat dál jako značka pro širší spektrum zájemců.

- Roccat představil nový headset Cross. Hodí se jak pro hraní her, tak pro tradiční poslech hudby. V balení totiž dostanete dvojici kabelů, jeden má klasický „herní" mikrofon a je zakončen dvěma konektory. Druhý má mikrofon schovaný v kabelu a konektor je kombinovaný pro připojení k chytrému telefonu apod.

- Pizza řetězec Domino's začal doručovat objednávky pomocí dronů. Zatím ale takto může objednávat pouze úzká skupina šťastlivců na Novém Zélandu. Cílem je pizzu doručit do 10 minut od objednávky. No není to splněný sen každého hráče?

- Cougar provedl aktualizaci mechanické klávesnice Attack X3, kterou už nějaký čas prodává. Dnes je zkrátka RGB podsvícení standard a tak nová verze přináší právě vylepšené podsvícení s bohatými možnostmi nastavení. Také u nového modelu si můžete vybrat z celé řady spínačů od Cherry MX.

- Harpoon RGB je nová myš od výrobce Corsair. Zaujmout chce hlavně nižší cenou a standardní herní výbavou. Senzor zvládne až 6 tisíc DPI, dále hlodavec nabízí několik programovatelných tlačítek, Omron spínače či pogumované strany pro lepší úchop.

Read this next