Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vyhlášen nejrychlejší progamingový hráč na světě

A stal se pilotem F1.

Rudy van Buren, 25letý manažer prodeje z Lelystadu v Nizozemsku, porazil více než 30 000 soutěžících, kteří bojovali o titul v soutěži World's Fastest Gamer - průkopnické soutěže v oblasti e-sports stáje McLaren formule 1, jejímž cílem je najít nejlepšího virtuálního pilota vozu F1 na světě.

V posledním kole soutěže, během náročného čtyřhodinového souboje na nejmodernějším simulátoru formule 1 (Alza.cz) značky McLaren, van Buren porazil svého krajana Freeka Schothorsta, 20letého studenta vědy, obchodu a inovací z Amsterdamu.

Van Buren tak nyní získá nejlepší práci v oblasti e-sports: stal se jedním z oficiálních řidičů simulátoru F1 týmu McLaren pro sezónu 2018. Začal závodit na motokárách ve věku osmi let a v roce 2003 dokonce vyhrál holandský pohár motokár (Dutch Karting Championship). Ale když mu bylo šestnáct, byl nucen stejně jako mnoho dalších slibných talentů tuto disciplínu opustit kvůli nedostatku finanční podpory potřebné k dalšímu rozvoji.

„Byl to ten nejneuvěřitelnější zážitek a slova nemohou popsat, jak se teď cítím. Stále tomu nemohu uvěřit, že jsem do McLaren Technology Center poprvé přišel minulý týden, a dnes odjíždím jako nejnovější zaměstnanec společnosti McLaren. Nemohu bohužel poděkovat všem, kteří mě k této úžasné příležitosti, ale samotný fakt, že tu mohu být, setkat se s týmem a soupeřit s některými skvělými lidmi, je nezapomenutelným zážitkem. Byl to skutečně ten nejtěžší pracovní pohovor, kterým jsem kdy prošel, ale té odměně na konci se snad ani nedá věřit. Už se nemůžu dočkat, až začnu!"

Ujesh Desai, viceprezident a generální ředitel herní divize společnosti Logitech, řekl: „Gratulujeme všem talentovaným soutěžícím, kteří se účastnili soutěže ,World's Fastest Gamer' - a především Rudymu. Rudyho dovednosti jako nejlepšího virtuálního závodníka na světě budou neocenitelné v tom, jak mohou značce Logitech G pomoci vylepšit naše nové generace závodních volantů, a na spolupráci s ním se velmi těšíme."

Soutěže World's Fastest Gamer, která začala v květnu 2017, se zúčastnili hráči z celého světa, kteří soupeřili o vysněné vítězství ve vyčerpávajícím finále, které se konalo tento měsíc. Po mnoha mezikolech v různých hrách a na různých platformách zůstalo ve velkém finále 12 účastníků a ti byli pozváni do centrály společnosti McLaren ve Wokingu, aby se zúčastnili jednoho posledního týdne, kdy si změřili schopnosti tváří v tvář.

Watch on YouTube

Read this next