Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Autoři Battlefrontu a Battlefieldu prý houfně opouštějí DICE

Tuhá makačka a konkurence.

Můžete namítnout, že fluktuace zaměstnanců je úplně běžným jevem, nicméně zde tomu má být trochu jinak a prý jde o více odchodů než běžně.

Švédský web diGITAL reportuje o údajně velké vlně odchodů ze švédského studia EA DICE, autorů série Battlefield, Star Wars Battlefront (Alza.cz) či Frostbite enginu.

Dle jeho zjištění, které čerpá z databáze LinkedIN, už letos opustilo firmu na 40 lidí, zhruba 10 procent z jádra studia, ačkoli celkové číslo je prý mnohem vyšší.

Důvodem má být zpackaný start SW Battlefront 2 i tuhá konkurence ze strany nových vývojářských studií ve Švédsků, kde mají růst jako houby po dešti. Myslí se tím například Epic a UbiSoft, kteří nedávno otevřeli své pobočky ve Stockholmu, nemluvě o růstu Paradoxu či King.

Třeba takový bývalý šéf DICE, Patrick Bach, jehož tvář jsme vídali na výstavách, teď zakládá a řídí nové studio UbiSoftu.

"Někteří z těchto lidí, kteří zamířili jinam, byli ve studiu přes deset let. DICE předtím byli známi jako místo s velmi nízkou fluktuací, zejména na manažerských a vedoucích pozicích, ale teď je vše jinak. Viníkem je i selhání při startu Battlefront 2. Kvůli masivní kritice museli autoři udělat novou verzi hry, šlo totiž o debakl. Pro mnohé autory bylo velmi složité muset hru tak rychle překopat," uvedl zdroj DI.se.

DICE byli dříve sedmým nejpopulárnějším zaměstnavatelem ve Švédsku a měli kolem sedmi stovek lidí, ačkoli do toho se počítají i ti pracující jen na enginu či přímo v EA.

Watch on YouTube

Read this next