Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Unikla pořádná fotka PlayStation 5 dev kitu

Tento tvar proto, aby se lépe chladil.

Někdo asi prožil bouřlivou víkendovou párty. A tak bez skurpulí nahodil na internet něco, co mělo zůstat tajemstvím.

Ne že by to byla nějaká převratná novinka, ten samý design jsme už viděli v říjnu od YouTubera a dříve na neoficiálních renderech.

Avšak tentokrát jde o standardní fotku přímo z kanceláří nějakého vývojářského studia. A v Sony možná budou pátrat, kde mají takové barvy koberců (asi téměř všude), tvar nohy u stolů či zkoumat jinou nápovědu v nejbližším okolí konzole.

Fotku dvou vývojářských kitů PlayStation 5 vedle sebe zveřejnil twitterový účet @Alcoholikaust:

Tom Warren z webu The Verge potvrdil, že skutečně se jedná o PS5 dev kity, protože je viděl na vlastní oči. Jejich typický design ve tvaru písmene V je takový ze dvou důvodů.

Jednak aby prý vývojáři mohli snadno umístit více konzolí na sebe, když běží různé zátěžové testy. Druhak aby se ulehčilo chlazení konzole, kdy jde vzduch dovnitř jak ze stran, tak z prostoru uprostřed.

Dle vyřčeného se nezdá, že by takto měla vypadat finální verze konzole pro běžné spotřebitele, spíš tímto klesla šance na to, že by takhle PS5 reálně příští Vánoce vypadala.

Všimněte si také pravděpodobně DualShock 5 ovladače na pravé části fotky vedle konzole.

Autor úniku ohledně zdroje fotek dodal, že některé studio prý vůbec netankuje, že ho neměl nikde ukazovat. U vývojářů jsou prý tyto devkity PS5 již delší dobu.

A proč jsme stále ještě neviděli Xbox Scarlett dev kit, ptáte se? Dle zmíněného redaktora The Verge kvůli tomu, že je téměř nikdo nemá. Proto prý ze všech stran slyšíme fámy, kterak Scarlett nebude tak výkonný atd. Microsoft ale prý chce Sony tentokrát překvapit....

Read this next