Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Chystá se nový Xbox 360?

Cílený na zcela nové hráče.

Internetem jdou velice zajímavé spekulace a to, že na podzim 2010 by se na trhu mohl objevit nový Xbox 360 - bundlovaný s Projectem Natal. Ten by ostatně měl být také hlavním důvodem tohoto dosti netradičního kroku, neboť v případě konzole by šlo o hardware s odlišným zacílením, než je tomu u současného X360. Zároveň by šlo o hardware, který by oproti tomu stávajícímu nabídnul několik dílčích vylepšení, hry by tu zkrátka mohly vypadat ještě o něco lépe. Přičemž vydavatelé by mohli bez větších problémů podporovat oba systémy.

Zmíněná další verze X360 by přitom měla být tím, čím je např. DSi v dlouhé řadě Nintendo DS produkce, kde došlo k postupné evoluci od původního DS, přes DS Lite až po současné DSi. Takže u Microsoftu rozhodně nemá jít o ukončení jednoho vývojového cyklu a příchod další generace konzolí.

Nový X360, v jehož balení bude Project Natal údajně jakýmsi standardem, má být zaměřen na mainstreamový segment a na lidi hraním dosud nezasažené. Čemuž by měla odpovídat i nová marketingová strategie. Uvedené dává do značné míry smysl, protože začít takhle propagovat současný X360, který má přitom visačku konzole pro hardcore hráče, by patrně nepřineslo kýžený úspěch. O čemž se přesvědčilo již Nintendo v případě GameCube. Obě verze konzole X360 by na trhu zkrátka fungovaly souběžně, přičemž obě by se snažily oslovit diametrálně odlišnou část trhu. Microsoft by pak konečně mohl lépe a ještě efektivněji propagovat tituly jako Viva Pinata, co by se hodily spíše pro Wii zákazníky.

Nakolik jsou tyhle zprávy nakonec jenom pouhými spekulacemi, které v tuto chvíli Microsoft odmítá komentovat, se máme dozvědět na Game Developers konferenci v průběhu příštího roku.

Read this next