Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Heavy Rain bude mít hratelné demo

A proč vlastně je pouze na PS3?

Nebudete se muset před koupí Heavy Rain spokojit jen s videi, které si prohlédnete na internetu. Hru si budete moct ještě před vydáním vyzkoušet na vlastní... ruce. "Na demu zrovna pracujeme," prozradil sám tvůrce projektu David Cage. "Ale je to poměrně složité."

V Quantic Dream totiž musí vybrat scénu, ve které si hráči jednak vyzkouší, o čem vlastně Heavy Rain je, a také by je měla nalákat ke koupi plné verze. "Když ukážeme akční scénu, někteří hráči si budou myslet, že právě o tom Heavy Rain je. A to samé, když ukážeme scénu, ve které musíte jenom něco prozkoumávat. Problémem je, že každá scéna ve hře funguje v kontextu, což lze jen velmi složitě převést do obyčejného dema."

David Cage také říká, že když se demo nevydá, hráči si mohou myslet, že se snaží tvůrci něco skrývat. "Existuje ale také spousta her, které se příliš neprodávaly, protože demo na ně jednoduše nepřesvědčilo hráče."

Cage také prozradil na setkání s fanoušky na Eurogamer Expo, proč bude Heavy Rain k dostání pouze na konzoli Playstation 3. Důvodem je, že PS3 je jednoduše vysoce výkonný hardware. "Když uděláte skutečný engine pro PS3, dokážete z toho stroje dostat naprosto úžasné výkony." Jak ale dodává, udělat port z jiné platformy na Playstation 3 je velmi složité. Quantic Dream ostatně nikdy nebyli výhradně pro Sony. Jejich předchozí hra Fahrenheit byla multiplatformní.

Read this next