Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Srovnání tržeb z L.A. Noire v ČR a Anglii

Velký kontrast, ačkoli se GAME UK nedařilo.

Velká Británie je nesrovnatelně větší herní trh než ČR/SK, působí tam mnohem více firem a hry se prodávají tisícinásobně více (i kvůli jejich exportu do celého světa), což tam živí desetitisíce lidí, přesto se ani tam hry letos tolik neprodávaly co dříve.

Skupina GAME, největší specializovaný britský řetězec, totiž v první polovině letošního roku zdvojnásobil své ztráty. Jak reportuje náš sesterský web GamesIndustry, při meziročním srovnání šel odbyt her dolů o 10 procent.

Jediné, co během zimy a jara 2011 vybočovalo, prý bylo L.A. Noire, které GAME vygenerovalo tržby ve výši 20 milionů liber. Čili v přepočtu 600 milionů korun, u nás něco naprosto nepředstavitelného. V ČR se L.A. Noire podle Cenegy prodalo podobně kusů jako Deus Ex, čili nějaké 3 tisíce kusů, které při ceně 1299 vytvořily tržby (ne zisk!) necelé 4 miliony korun. Připomínáme, že to je přibližný údaj za celou Českou republiku (jen bez šedých dovozů), nikoli jen za jednu prodejní síť, jako u těch 600 milionů korun tržeb za tu samou hru z GAME/GameStation UK. A pak někdo chce, ať tu celý herní trh (včetně cen, inzerce či magazínů) funguje stejně jako v Anglii...

Také GAME je zkamáno z nízkých prodejů handheldu Nintendo 3DS, ale stejně jako ostatní prodejci si slibuje zlepšení finanční bilance od podzimních hitovek, pro něž vytvořilo hned 18 speciálních edic s unikátním obsahem.

Read this next