Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Ovládání dvou hráčů naráz v PES 2012

Určíte, kam má spoluhráč nabíhat.

Když už nemohou mít plnokontaktní fyzikální engine jako FIFA 12, přišli Konami alespoň s jiným novým prvkem, který může být při samotném hraní fotbalu mnohem užitečnější. Dovolí vám totiž ovládat dva fotbalisty najednou.

Zatímco jeden z nich drží míč a láká na sebe obránce, jeho spoluhráč by v tu chvíli měl nabíhat do volného prostoru pro obdržení přihrávky. Alespoň v ideálním scénáři, ne v domácí Gambrinus lize. A právě to bude možné v PES 2012, jak dokládají poslední videa níže.

Funkce Teammate Control bude existovat ve dvou podobách. V té asistované můžete tlačítkem na gamepadu motivovat okolní spoluhráče, aby se rozběhli do volného prostoru, kam jim posléze nahrajete a tím je vyšlete do šance. Takto půjde vybídnout k uvolnění se i více hráčů současně, například při tlaku na pokutové území soupeře.

PES 2012 - asistovaná funkce Teammate Control

Manuální verze této funkce je šitá na míru zkušenějším hráčům, protože si v ní můžete vybrat spoluhráče bez míče a utíkat s ním kterýmkoli směrem, zatímco váš hlavní fotbalista drží balon. Aneb ovládáte jednoho a hledáte prostor pro druhého, aniž byste museli čekat, než k němu přihrávka dojde. A i v manuální verzi Teammate Control takto půjde poslat dopředu více fotbalistů naráz.

PES 2012 - manuální funkce Teammate Control

Read this next