Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Součástky Kinectu stojí kolem 56 dolarů

Mohl by v budoucnu upravovat obsah Xboxu.

Jednotlivé komponenty a součásti Kinectu stojí údajně kolem 56 dolarů. K této ceně se dostala společnost UBM TechInsights, jak reportuje EE Times.

Zhruba 17 dolarů stojí samotný PrimeSense systém, který obsahuje kamery, mikrofony a centrální procesor. Zbylých 39 dolarů stojí ostatní části – ovladač pro rozhraní kamery, RAM čipy, další procesory, USB porty a samotný plastový obal.

V ceně 56 dolarů samozřejmě nejsou zahrnuty další nezbytné náklady, jako například cena výroby, balení, samotný výzkum a vývoj, logistika, marketing a další náklady spojené s tím, aby se Kinect jako takový vůbec dostal do obchodů a k zákazníkům.

Kompletní náklady na jeden Kinect samozřejmě neznáme, ale při prodejní ceně 150 dolarů lze očekávat, že na Kinectu Microsoft pravděpodobně neprodělává a jeho výrobu nedotuje, jako se to děje u startů nových konzolí.

Microsoft také oznámil, že by mohl brzy začít využívat Kinect k personalizaci obsahu Xboxu 360 a to na základě toho, kdo systém používá.

„Kinect umí rozpoznat člověka podle tváře a hlasu," řekl Dennis Durkin z Interactive Entertainment Bussines z Microsoftu. „Vaší ženě tak mohou být v budoucnu nabídnuty zcela jiné možnosti obsahu než vám, protože my máme chytrý přístroj, který ví, že její preference jsou jiné, než ty vaše."

Dosáhnout toho lze jednoduše tím, že Kinect bude sledovat co který člen rodiny s Xboxem dělá, jak jej používá a na základě toho bude v budoucnu moci nabídnout obsah šitý na míru každému členovi domácnosti.

Read this next