Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

K remaku Gears of War i zbylé tři díly zdarma

Má to drobný háček.

Microsoft seznal (asi z počtu předobjednávek a zájmu o hru?), že je potřeba ještě nějak zatraktivnit brzkou předělávku Gears of War: Ultimate Edition pro Xbox One. Jen ty upgradované filmečky to asi samy neutáhnou (či nové mapy a mise). S loňskou kompilací remaků Halo prostě nasadil laťku vysoko, co se týče kvantity, jakou zákazník od něčeho takového očekává.

Proto před okamžikem ohlásil lákavou nabídku, že pokud si pořídíte tento remaster prvního dílu (či balení s konzolí), odmění vás i zbytkem série Gears of War zcela zdarma. Tím vše získává úplně jinou hodnotu, než když je uvnitř jen jediná hra, a vše stále stojí těch stejných 999 Kč na Alza.cz.

Díl druhý, třetí ani odbočka Judgement však nebudou remasterované, nýbrž v původní verzi, jen rozchozené na Xbox One přes novou funkci zpětné kompatibility. Vše se odemkne někdy během tohoto podzimu, ne hned. Zachovají se i vaše dřívější uložené pozice z těchto her na X360, přídavky či achievementy, dokonce můžete hrát i s přáteli nehledě na typ Xboxu, který vlastní.

Drobný háček spočívá v tom, že abyste měli nárok na ostatní díly série, musíte hru povinně aspoň jednou pustit na Xbox Live mezi 25. srpnem a 31. prosincem letošního roku. Všichni ti, kteří jsou offline nebo si jen tento nový Ultimate Edition jedničky dají do poličky na pozdější hraní, tedy mají smůlu.

Read this next