Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Děkujeme Denuvo, že nás chráníte

Vzkaz Square Enix.

Kontroverzní protipirátské řešení, naposledy spojované s kauzou okolo RIME, to nevzdává a stále se snaží bojovat za svou pověst.

Na oficiální homepage v sekci referencí visí vzkazy od vydavatelských společností, které někdy Denuvo použily, aby tím firma nalákala další zákazníky.

Nejzajímavější je citace Square Enix, tvůrců Tomb Raidera či Deus Ex: "Děkujeme za neuvěřitelný servis, jaký nám poskytujete, je báječné s vámi spolupracovat. Jen díky vám si lidé musejí koupit originálku."

Nebývá zvykem, aby někdo takto veřejně držel basu s výrobcem nenáviděného řešení, které údajně zpomaluje chod her. Poslední obou je stejně moc dlouho nedokáže ochránit, obvykle jen v řádu dnů, takže spíš pro tvůrce her převažují negativa s prací navíc.

Vzkazy od ostatních firem jsou už spíš neutrální: Bethesda zmínila, že Denuvo u DOOM fungovalo výborně a že se díky němu dosáhlo nejlepšího výsledku z celé série, patrně ohledně výdrže před cracknutím (zhruba měsíc od vydání). Crytek zase vyzdvihl rychlost reakcí od Denuvo s implementací proticheatovacího řešení do nespecifikovaného titulu, který prý získal dobré recenze.

Read this next