Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak na Reapery v Mass Effect 3

Více možností ve vztazích s partnery.

Producent Mass Effect 3, Casey Hudson, se svěřil PC Gameru s tím, že souboje s nepřáteli pod vedením Reaperů mají být v Mass Effect 3 "poměrně odlišné" od předchozích dvou dílů. A právě do soubojů teď tvůrci přidávají spousty různých drobných věcí.

Budou nepřátelé (Huskové), kteří budou mít mnohem víc útoků na blízko, než dříve. Hudson také popsal jednoho konkrétního nepřítele, který je schopen sám sebe léčit z padlých spolubojovníků. "Pak musíte přemýšlet takticky - bude lepší bojovat jako první s tímhle nepřítelem, nebo nejdřív vyklidit místnost od těch ostatních?," řekl Hudson v rozhovoru pro PC Gamer.

Dalším příkladem nového typu nepřátel a odlišnosti soubojů je obrovský mechoidní robot Atlas. Toho ale řídí Cerberus voják nahoře v kukani. Pokud se tedy zaměříte na to malé sklo a sundáte robotovi štíty, můžete zastřelit vojáka a robot přestane fungovat. Nebo naopak prý můžete zneškodnit robota a voják vyskočí od ovládacího panelu a zaútočí sám za sebe.

Hudson také prozradil, že v Mass Effect 3 nebude žádný nový milostný objekt. V Mass Effect 3 budou se budou vztahy rozvíjet mezi existujícími postavami - v některých můžete pokračovat, některé můžete zkomplikovat, jiné zase ukončit.

Pokud jste prý zůstali během druhého dílu věrní své partnerce (partnerovi) z jedničky, budete na to muset při rozhodování v třetím díle myslet. V Mass Effect 3 také budete mít obecně mnohem více možností jak řešit vztahy, což platí i pro partnery stejného pohlaví. "Tak trochu stranou pak stojí Liara, která... je buď asexuální, nebo omnisexuální, podle toho, jak se na to díváte," uzavřel Hudson.

Read this next