Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Assassins Creed 3 nejrychleji prodávanou hrou UbiSoftu

Nějaké statistiky a jak toho dosáhl.

UbiSoft se dnes pochlubil o Assassins Creed 3. Stal se nejrychleji prodávanou hrou v historii firmy, když celkový odbyt přesáhl 7 milionů prodaných kusů měsíc po vydání.

"Jsme potěšeni úspěchem Assassins Creed 3," řekl Rob Cooper, výkonný ředitel anglické pobočky Ubisoftu. "Tato úžasná a epická hra je výjimečné kvality a my jsme rádi, že na ni fanoušci reagovali s takovým nadšením."

Výrobce se už dříve nechal slyšet, že za tímto výsledkem stojí vysoký počet předobjednávek nasbíraný díky předvedení hodně obsahu ze hry relativně brzy. Nemyslí tím existenci milionu trailerů, ale fakt, že hned od března se vytasili v podstatě se všemi trumfy, které měli v rukávu, různými prostředími či režimy hry. Tzn. nedávkovali to postupně, jako to bývá zvykem, nýbrž díky obsahově nabušenému prvotnímu představení a intenzivnímu marketingu dokázali zákazníky přesvědčit hned na jaře nebo okolo E3, než aby ti čekali na dobu okolo vydání, kdy už na trhu panuje vysoká konkurence nebo si to lidé mohou rozmyslet a počkat na slevu.

Fanoušci v singleplayerové kampani AC3 strávili více než 82 století a spáchali více než 3 miliardy vražd. Smrtící akce pokračovala v multiplayeru, kde bylo připojeno dvakrát tolik hráčů než v Assassin's Creed Revelations. K dnešnímu dni bylo v multiplayerových misích provedeno více než 250 milionů atentátů v 5 miliardách misí.

Read this next