Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Lords of the Fallen se hned stalo ziskovým

A oznámeno první rozšíření.

Znovu a znovu se prokazuje, že hry vyrobené ve spartánských podmínkách, s menším týmem, za kratší dobu, v zemi východní Evropy s levnější pracovní silou nebo bez přehnaných výdajů na marketing mají při konečném zúčtování mnohem snazší pozici.

Akčního RPG z konce října se dosud prodalo už 200 tisíc kusů z úvodního závozu do obchodů o velikosti 700 tisíc kusů. Výkonný producent Tomasz Gop (ex-Zaklínač 2) to prozradil Eurogameru.

Není jasné, jestli do toho počítal i digitální distribuci, kde jsou skladové zásoby de facto neomezené.

Jelikož rozpočet Lords of the Fallen byl celkově ve výši 280 milionů korun, menšímu polskému vydavateli City Interactive stačilo vyexpedovat na pulty 500 tisíc kusů, aby se hra stala ziskovou, což se mu povedlo.

Otázkou samozřejmě zůstává, kolik z těch zbylých 500 tisíc kusů se prodá, jestli nebudou ležet na pultech bez zájmu zákazníků a zda nebudou muset být brzy zlevněny, což by samozřejmě celou matematiku měnilo.

Pro Lords of the Fallen byl jinak také ohlášen první datadisk, který se jmenuje Ancient Labyrinth a vyjde pro PC, PS4 i X1 někdy v zimě.

Zaměří se na řešení logických hádanek, průzkum prostředí a setkání s novými typy nepřátel, jako je třeba magický lord, jehož síly se neustále během boje mění. To vše v nové lokalitě knihovny, která více odkryje historii hrdiny hry.

Vedle toho se můžete těšit na nový úkol týkající se démona, stejně tak na vedlejší questy, další NPC, zbraně či výbavu. Naší recenzi základní hry přineseme příští týden.

Read this next