Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Tvůrci DriveClub nečekaně zavřeni

Sony zařízla Evolution Studios.

Krátce poté, co Microsoft znenadání ukončil provoz Lionheadu a zrušil celé Fable Legends, došlo k překvapivému zavření jiného britského studia zase od Sony.

Tvůrci DriveClub (Alza.cz) z Evolution Studios patrně odskákali velmi pokažený start této PS4 exkluzivity, věčné odklady PS Plus edice i nevalný úspěch pozdějších dílů MotorStormu. Sony své rozhodnutí zdůvodnila takto:

"Provádíme pravidelné vyhodnocení práce našich celosvětových studií, abychom si byli jisti, že vynakládáme prostředky efektivně do vysokokvalitních, inovativních a komerčně životaschopných projektů, což je zvlášť potřeba v tak konkurenčním prostředí, jako jsou hry. V důsledku toho jsme se zaměřili na všechny současné a budoucí plány našich evropských studií, z čehož nám vzešlo zavření studia Evolution."

Zatím nevíme, na čem dalším dělalo, krom dlouhodobého nášupu DLC a VR odnože DriveClubu, která byla poprvé ukázána minulý týden na GDC a měla být plnohodnotně představena na červnové E3 (nejspíš je tedy zrušena?). Každopádně Sony v tomto studiu propouštěla ve velkém už vloni, zřejmě nedokázalo přijít s přesvědčivým příštím projektem a mělo to na kahánku už déle.

Read this next