Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Fallout 4 zná poslední DLC Nuka World

+ Vault-Tec, VR verze, Shelter PC.

Pokud by se vypisovaly kurzy na konferenci Bethesdy, byly by nepochybně nejnižší u něčeho k Fallout 4 (Alza.cz), na což v reálu samozřejmě došlo. Další velký přídavek ponese název Nuka World, vyjde v srpnu a bude mít opět vlastní příběh.

Vše se bude točit kolem stejnojmenného zábavního parku, kam si obyvatelé mohou jezdit užívat na horské dráhy a jiné atrakce - přesně jak dříve vyhrabali fandové v souborech. Půjde o poslední rozšíření hry, malý teaser s nechutným švábem a vstupní branou zde:

Watch on YouTube

Šéf studia Todd Howard dále potěšil všechny autory modifikací, kterým příští týden zpřístupní nové vychytávky v balíčku Contraptions, se kterými mohou postavit něco jako v The Incredible Machine: výtahy, pojízdné pásy, skluzavky, třídící stroje atd. V červenci si potom budete moci v další nadstavbě Fallout 4 Workshopu postavit vlastní Vault z různých materiálů a provádět experimenty na jeho obyvatelích, jmenuje se to Vault-Tec. Veškeré takové přídavky pochopitelně značně prodlužují životnost Fallout 4 i přispívají k trvale dobrému odbytu hry.

Zásadní věcí na příští rok má být převedení Fallout 4 do virtuální reality. Poběží na platformě HTC Vive a během výstavy bude účastníkům předvedeno demo. Má se za to, že (na rozdíl od DOOM VR) půjde o propracovanou konverzi, včetně specifického ovládání a dalších větších úprav hratelnosti, ne pouhé zobrazení hry na displeji headsetu. "Největším příslibem VR je schopnost kompletně vtáhnout hráče do virtuálích světů a tím nejlepším žánrem k tomuto účelu jsou RPG z vlastních očí v otevřených světech," liboval si Pete Hines z Bethesdy.

Poslední novinkou z tohoto univerza bude PC konverze mobilního F2P hitu Fallout Shelter, už s 50 miliony hráči nasbíranými za úvodní rok. Hra, která výrobci masivně vynáší z mikrotransakcí, také příští měsíc dostane zásadní update s novými lokalitami k návštěvě, novými nepřáteli i novými postavami do vašeho Vaultu. Také budete moci posílat obyvatele ven plnit úkoly (asi jako v This War of Mine?) nebo bojovat v úplně novém systému soubojů.

Read this next