Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Mikrotransakce v Shadow of War

Jak fungují truhly.

Warner Bros. načasovali uvolnění této zprávy na víkend uprostřed okurkové sezóny, což zvyšovalo šance, že nebude sebrána reportéry. Dalo se totiž předpokládat, že nebude přijata dvakrát nadšeně typu "Tolkien se obrací v hrobě".

V říjnovém Middle-earth: Shadow of War (Alza.cz) budou tzv. loot boxy, tedy bedny s předměty k sebrání. V nich naleznete výbavu (zbraně, brnění) různé vzácnosti. Uvnitř se nacházející XP boosty zase zrychlí levelování vašeho hrdiny.

Takhle to vypadá, když ve hře otevřete truhlu

Součástí hry bude zabudovaný obchod nazvaný Market, který prodává Orky a různé věci k využití v herním Nemesis systému. Jak potvrdil komunitní manažer ve fóru, tyto loot truhly, válečné truhly, zvýšení zkušeností a další věci si budete moci zakoupit za skutečné peníze.

To jen pro případ, pokud by se vám nechtělo běžným hraním pracně získávat tzv. Mirian - herní měnu za poražené Orky či jejich nohsledy (nebo zničení jejich výbavy) - nebo zlaťáky. Ceny za jednotlivé předměty v eurech zatím nejsou známy.

Volba je tedy tradičně pouze na vás, jestli sáhnete po tomto urychlováku (ušetření času) v podobě mikrotransakcí za pár korun, či zda si vše poctivě vyděláte ve hře, která vás prý do ničeho vyloženě nutit nebude. Výrobce se zapřísáhl, že veškerý obsah, který je v in-game obchodě, lze získat také běžným hraním. Nejde tedy o nějaké exkluzivní předměty, které by dodatečně neplatící nemohli v singleplayerovém dobrodružství obdržet jinou cestou.

Watch on YouTube

Read this next