Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Jak si zmenšit download Shadow of War?

Návod, jak na to.

O víkendu jsme reportovali o downloadu 98 GB pro PC verzi aktuální akční adventury Shadow of War (Alza.cz). Faktem ale je, že se to netýká zdaleka každého a lze to uživatelem ovlivnit.

Hra, resp. Steam detekuje, zda máte monitor schopný zobrazovat 4K rozlišení a dle toho vám pak servíruje patřičné balíčky dat, podobně jako to funguje na Xboxu. Takže třeba Michala Jonáše, který obdržel prodávanou verzi hry od distributora začátkem tohoto týdne, čekalo stahování "jen" 69 GB.

I pokud se vám Steam pokouší stahovat těch téměř sto giga, tzn. máte-li 4K obrazovku, máte možnost mu v tom zabránit. Začněte stahování, pak běžte do vaší knihovny na Steamu a pravým myšítkem si otevřete DLC záložku.

Tam si můžete volitelně odškrtnout "4K Cinematic Pack' a 'High Resolution Texture Pack", čímž ušetříte nějakých 30 GB místa na harddisku i stahování. Pokud byste je potřebovali někdy později, lze doinstalovat dodatečně. Naopak DLC obsah např. z Gold edice hry moc prostoru nezabírá, ten tedy nechte aktivovaný.

Kompletní návod i s obrázky je na GameWatcher.

Read this next