Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Zábava důležitější než realističnost, reagují tvůrci Battlefield V

Ženy ve hře zůstanou a basta.

Kontroverze okolo traileru (psali jsme v pátek) nemohla skončit bez oficiální odezvy.

Šéf švédského studia DICE Oskar Gabrielson se na Twitteru nechal slyšet, jestli kvůli nim nějak Battlefield V (Alza.cz) upraví nebo ne.

"Možnost volby mezi pohlavími a ženské ovladatelné postavy ve hře (preview) zůstanou. Chceme, aby reprezentovala všechny, kteří byli součástí největšího dramatu v historii lidstva, i dát hráčům šanci změnit si a upravit postavy, za které chtějí hrát."

Jinými slovy, i kdybyste se postavili na hlavu, rozkrájeli a sepsali milion petic, tak se na designovém záměru nového dílu, který se po dřívějších stížnostech "správňácky" snaží o genderové vyvážení, prostě nic nezmění.

A pokud vám pod nos nevoní, že na oficiálním obalu Battlefield V je právě žena, tak vám nezbývá než sáhnout po dražší speciální edici, kde je vyobrazen muž.

Obal hry.

DICE, resp. EA, mají i odpověď na ty, které namíchlo, že přílišný důraz na přítomnost žen v traileru "nebyl historicky přesný". Tahle námitka prý postrádá pochopení, o čem celá série je:

"Zábava je důležitější než realističnost. Cílem našeho studia je posunovat hranice a nabídnout nečekané zážitky. Nad tím vším je ale zábavnost. Viz snaha o nacpání tří hráčů s plamenometem na koně. V Battlefield V máte krom toho navíc možnost vybrat si, za koho budete hrát. Tohle je Battlefield všech," vysvětlil tvůrce.

Read this next