Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Poslední verze ochrany Denuvo z F1 2018 je prý pokořena

+ patch pro Tomb Raidera.

Ani mediálně propíraná kauza se zatčením bulharského crackera nezařídila, aby si pirátská scéna dalších her s touto ochranou nevšímala.

Jak reportují DSOGaming, jedna určitá skupina prý dokázala prorazit srpnové závody F1 2018 od Codemasters.

Zajímavé to má být v tom směru, že údajně šlo o hru s poslední verzí Denuvo, která je označována jako 4.9. To prý ve výsledku znamená, že už jim nic teoreticky nemusí bránit v cracknutí i jiných her opatřených touto verzí ochrany. Zatím se tak však nestalo, ani se tak stát hned nemusí, takže by se na to nemělo nějak spoléhat.

Konkrétně se jedná o nedávné větší hry s Denuvo jako Yakuza 0, Monster Hunter World, Dragon Quest XI či Shadow of the Tomb Raider (Alza.cz).

Capcom, Square Enix a další vydavatelé se tedy nyní musí modlit, aby jim tito crackeři formulí, pokud možno, poskytli ještě nějaký čas pro tradičně silné prodejní období okolo vydání hry, které bývá rozhodující v pokrytí nákladů na drahý vývoj či ideálně dosažení zisku (viz odbyt v Británii).

Pro nejnovější dobrodružství Lary Croft na PC mimochodem vyšel první patch, který má 157 MB a přináší některé věci, které tvůrci připravili od dosažení Gold statusu (vylisování médií s hrou) a dnem vydání.

Je to lepší podpora Steam Controlleru, vylepšení ovládání kamery v Photo módu, oprava zasekávající se helikoptéry při vysokém framerate, oprava rozbitých textur na určitých konfiguracích, vylepšení stereoskopického 3D renderování, zkrocení neposedné kamery u visící Lary či drobné opravy týkající se výkonu.

Read this next