Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Odhad: Fallout 76 se mohlo prodat milion kusů, třikrát méně než Fallout 4

Ani Battlefield 5 nenaplnil prodejní standardy série.

Jak to minulý měsíc dopadlo s Fallout 76 (Alza.cz), to všichni dobře víme. Stále je zlevněn o polovinu, takže konzolovky stojí osm stovek.

Erudovaný odhad VGChartz tvrdí, že hry se mohlo v krabicích za úvodní týden prodat něco málo přes milion kusů. Což je dle našeho názoru docela dost na to, o jak riskantní koncept šlo, nicméně je jasné, že důvěra čerpala ze síly této postapokalyptické série v minulosti. Bethesda zatím žádné informace tohoto typu neposkytla.

PS4 verze hry měly tvořit 56 procent odbytu, Xbox One verze třetinu a zbylých 12 procent PC verze. Větší zájem měl být v USA než v Evropě, přičemž se odhaduje nějakých 85 tisíc kusů v Británii, 64 tisíc v Německu a 49 tisíc ve Francii.

Pro srovnání, Fallout 4 se při startu prodalo 4,3 milionu kusů, Fallout New Vegas 1,5 milionu a Fallout 3 necelý milion.

Také nedávná studie SuperData praví, že Fallout 76 nedokázal dosáhnout odbytu předchůdce. Zde analytici tipují, že nového online dílu se mohlo i se započtením digitálek prodat 1,4 milionu kusů (na všech platformách).

Prodejní standardy své série prý nezvládl naplnit ani listopadový Battlefield 5 (Alza.cz), což ostatně už naznačovaly dřívější slevy. Hru si v době startu mohlo pořídit 1,9 milionu lidí, což je méně než minule u Battlefield 1.

SuperData dále zjistili, že poslední dobou klesl zájem o Rainbow Six Siege a že oživení popularity Destiny 2 po Forsaken DLC mělo jen krátkodobý charakter. Zde je jejich tabulka nejvíce vynášejících her celosvětově dle listopadových dat:

Read this next