Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Alan Wake pravěpodobně bude i na PS4

A vzrostla šance na pokračování.

Dlouho se mělo za to, že pokračování Alan Wake je zabité, protože práva na hru vlastnil Microsoft a ten o něčem takovém nechtěl vůbec slyšet, když na jedničce prodělal kalhoty.

Situace se však změnila, když včera byla práva na hru vrácena zpět finskému studiu Remedy. Současně s tím mu byly vyplacen jednorázový podíl z tržeb z předešlých her, který činí 2,5 milionu eur, což prý investují do vývoje příštích her.

Ihned se samozřejmě vyrojila spousta otázek, co to bude pro budoucnost značky znamenat. Tvůrci se pro Eurogamer vyjádřili následovně:

"Jediné, co v tuto chvíli můžeme komentovat, je potvrzení faktu, že vlastníme vydavatelská práva a že budeme moci přinést Alan Wake na další platformy, pokud se tak rozhodneme".

Jinými slovy, tato starší akční adventura pravděpodobně dorazí i na PlayStation 4 v nějaké remasterované verzi, dost možná i pro Switch nebo v upgradované verzi pro využití výkonu Xbox One X a PC.

Remedy se tím ale zatím nechtějí moc rozptylovat, jelikož se naplno soustředí na dokončení a vydání srpnového Control, u nějž získají své první zkušenosti s vypuštěním na konzoli Sony. Nějaké oznámení v tomto směru prý máme čekat až později.

Watch on YouTube

Read this next