Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Gambling namísto basketu v NBA 2K20?

Kontroverzní upoutávka.

Pokud to 2K neudělali vyloženě úmyslně, aby se o 6. září vycházející hře začalo více mluvit, pak to nebyl zrovna moudrý tah, jelikož to celé evokuje nenáviděné loot-boxy.

K demonstraci režimu MyTeam z NBA 2K20 vypustili nový trailer, v němž moc basketu neuvidíte, protože většinu času zabírají různé výherní mašinky, jako by šlo o kasino, což dává vzpomenout na nedávný přídavek do GTA Online.

Jde totiž o to, že v tomhle módu si sestavíte vlastní tým hráčů, složený z těch současných i z hvězd minulosti, což se celé děje sběratelskými, vyměnitelnými kartičkami. Ty můžete získat buď nákupem za virtuální měnu ve hře nebo návštěvou aukce, kde je vyměníte s jinými živými hráči online.

Zdá se to být nevinné, ale divákům na YouTube a fanouškům se takový gambling, resp. způsob prezentace v traileru moc nezamlouvá. Ze 135 tisíc zhlédnutí videa dalo 13 tisíc lidí palec dolu, rozčarování je patrné i z tamních komentářů.

Kolegové z GamesIndustry sice v glose přiznávají, že to není gambling v pravém slova smyslu, nýbrž jen takové malé zábavné minihry. Nicméně jsou navrženy schválně tak, aby vytvořily psychologický nátlak na hráče více utrácet, což nezní úplně v pořádku.

Watch on YouTube

Read this next