Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Destiny 2 zažívá mimořádně silný start na Steamu

Statisíce hráčů za pár hodin.

Tohle by mohlo otevřít oči mnoha manažerům ve vedoucích pozicích, že lpět na exkluzivitě vlastní distribuční platformy v honbě za co největším ziskem není úplně moudré a že Steam má stále hodně co nabídnout.

Základní Destiny 2 na PC se včera překlopilo do Free-2-Play modelu a placené přídavky začaly být k zakoupení na digitální platformě od Valve, která nahradila dosavadní Battle.net launcher, z nějž hra včera úplně zmizela kvůli dřívějšímu rozchodu Bungie s Activision Blizzard (uložené postavy šlo přenést).

Hned krátce od startu trhá zájem hráčů na Steamu rekordy, což vzhledem k povaze F2P a vysoké kvalitě této multiplayerové sci-fi střílečky není překvapivé. Spíš je zajímavé, jak moc velký hit to zatím je, a to ještě nepochybně nedosáhl svého vrcholu.

V žebříčku nejprodávanějších her okupují první tři pozice čerstvý Shadowkeep (běžná a digitální deluxe edice) a starší DLC Forsaken.

Na všední den odpoledne není špatných ani 214 tisíc souběžně hrajících hráčů. Destiny 2 za pouhou hodinu od odemčení porazilo dlouhodobý rekord jiné F2P hry Warframe (131 tisíc hráčů naráz) a momentálně (po pouhých pár hodinách) mu už patří 14. místo celkově nejhranějších her na Steamu všech dob, mezi For Honor a No Man's Sky.

A teď si zkuste na chvilku představit, co by se asi tak stalo a jak odlišně by se psal celý scénář, pokud by EA dostali rozum a nabídli Anthem namísto Originu i na Steamu...?

Watch on YouTube

Read this next