If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Nový Medal of Honor nebyl odjakživa VR hrou, za exkluzivitu mohou pasivní EA

Oculus byl s nabídkou rychlejší.

Pokud by tradiční kolovrátek Call of Duty a Battlefield po delší době pročísnulo něco jiného, jako třeba Medal of Honor, fanoušci válečných first-person stříleček by se určitě nezlobili, naopak.

Jenže když Respawn Entertainment ohlásili před pár týdny na Oculus konferenci Medal of Honor: Above and Beyond, zklamalo je cílení exkluzivně na VR headset, jehož rozšíření je kvůli vysoké ceně stále minimální.

Nyní se o pozadí dohody rozpovídali pro LADBible:

"Původně se nejednalo o VR titul. Chtěli jsme tuto kdysi slavnou značku vzkřísit a využít vše, co jsme se za posledních 20 let naučili, použít moderní vývojářské nástroje a udělat pořádný návrat Medal of Honor," řekl ředitel tvůrců Peter Hirschmann.

Cover image for YouTube videoMedal of Honor: Above and Beyond | Oculus Rift Platform

Když se pustili do prací na konceptu a příběhu, aby to dali coby návrh (nástřel) ke schválení do vedení Electronic Arts, kteří patrně byli pasivní a nějak se do projektu extra nehrnuli (měli by finální slovo, když jde o jejich značku), do všeho se rychle vložil Oculus a přišel se zajímavou nabídkou, aby se z toho stala jeho VR exkluzivita.

Oculus totiž prý sháněl AAA vývojáře, kteří by pro jeho VR platformu vytvořili AAA tituly, takže si padli do noty.

Nejprve prý měl Respawn určité pochybnosti, jestli na to bude dostatek peněz a kapacit, protože hra takového jména se nedá nějak odfláknout, nýbrž musí se pečlivě nadesignovat každý metr herního světa, což může trvat dva až tři roky.

Schůzka se zástupci Oculusu je však uklidnila, jejich strach byl zažehnán. Jinými slovy, asi se na stole objevilo hodně peněz (od Facebooku), takže obě firmy mohly vyrukovat s odvážným slibem termínu vydání: rok 2020.

Medal of Honor: Above and Beyond vás vezme na historická bojiště druhé světové války, jak jste je ještě nikdy předtím nezažili. Hrát budete za spojeneckého agenta Office of Strategic Services (OSS), jehož úkolem jsou infiltrace a přechytračení nacistické vojenské mašinérie. Vaše turné povede po celé Evropě, budete spolupracovat s francouzským odbojem a sabotovat nacistické operace za nepřátelskou linií. Vedle plnohodnotné příběhové kampaně a multiplayerových režimů vám hra dovolí také posedět s veterány druhé světová války a poslechnout si jejich příběhy z první ruky.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Medal of Honor: Above and Beyond

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments