If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Radikální změna v DLC politice a ekonomice Call of Duty: Modern Warfare

Už ne lootboxy, nýbrž styl jako ve Fortnite.

Se zásadní změnou oproti tomu, jak to fungovalo v minulých dílech, se vytasili Activision. Potvrdili tak dřívější spekulace i nepřímo zareagovali na nářky na způsob z Black Ops 4 či obavy testerů bety.

Koncem října vycházející reboot Call of Duty: Modern Warfare uplatní úplně nový přístup k dodatečnému obsahu, píše se na blogu výrobce, který už dle vlastních slov nechce být dále přezdíván "Microtrans-Activision", a komunita se z toho mohutně raduje.

Ve hře už nebudou žádné loot boxy ani pay-to-win mechanismy, nýbrž systém tzv. Battle Pass podobný tomu z Fortnite, čili hráči si odemknou další obsah splněním určitých úkolů, za něž sbírají COD Points. Nicméně nebude k dispozici hned v době vydání, až později letos.

"Hráči uvidí obsah, který si buď kupují nebo ho získávají. Pozdější sezóny dovolí odemknout vždy nový tématický obsah, který ladí s danou sezónou. Bude existovat jak přísun obsahu zdarma, tak ten placený. Nové základní zbraně půjde dostat obyčejným hraním, stejně jako nadstavby zbraní, jako tomu bylo v betě".

Fajn je to celé v tom, že už nebudou existovat placené mapy jako v mnoha DLC pro dřívější CoD, které rozdělovaly komunitu. Pro tento díl série se také přídavné MP mapy a režimy objeví na všech platformách souběžně.

V in-game obchodě budou už jen kosmetická DLC, která neovlivní vybalancování hry, poprvé podporující cross-play pro spojení celé komunity.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, homepage personalisation, newsletters, and more!

In this article

Call of Duty: Modern Warfare

Video Game

About the Author
Jan Doskocil avatar

Jan Doskocil

EG.cz Managing Director

Comments