Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Call of Duty Modern Warfare za úvodní tři dny opět trhá rekordy

+ srovnání s jinými díly a hrami.

600 milionů dolarů v tržbách za úvodní tři dny. Activision a Infinity Ward si mohou gratulovat. Je černé na bílém potvrzeno, že reboot Call of Duty: Modern Warfare byl přijat velmi kladně - nehledě na různé kontroverze v mainstreamových médiích ohledně mise v Rusku, kde ho nazvali propagandou.

Povedlo se pokořit hned celou řadu rekordů, které shrnuje dnešní tisková zpráva výrobce:

  • Na počet kusů nejrychleji prodávaná hra z této série během současné generace konzolí
  • Největší digitální start v historii Activision
  • Nejprodávanější hra za plnou cenu v roce 2019 (bez zahrnutí F2P)
  • Nejprodávanější digitální PS4 verze za úvodní tři dny a hra s nejvíce předobjednávkami na PS Store
  • Největší start PC verze Call of Duty všech dob

Šéf vydavatele Bobby Kotick prohlásil, že hra měla při startu více hráčů, kteří v ní odehráli více hodin než kterýkoli jiný díl Call of Duty během posledních šesti let.

Vypíchl také nový engine a že PC verze je speciálně optimalizovaná ve spolupráci se studiem Beenox, s distribucí exkluzivně přes Battle.net. Aneb nepotřebuje k úspěchu být na Steamu, což je taková skrytá narážka na Destiny 2. Oproti loňskému dílu CoD prý šel odbyt PC verze za úvodní víkend prudce nahoru.

Přesný počet kusů jsme se nedozvěděli, jen že Activision vše čerpají ze svých odhadů a dat o prodejích přes kasu v obchodech. Vše má být pouhým začátkem před slíbeným přísunem DLC obsahu zdarma na všech platformách.

Watch on YouTube

Které hry byly při startu úspěšnější? Pouze dvě od Rockstaru: Red Dead Redemption 2 PS4/X1 (725 milionů dolarů za úvodní 3 dny) a Grand Theft Auto 5 (miliarda dolarů za úvodní 3 dny).

Při srovnání s předešlými díly série Call of Duty, opět za úvodní tři dny na trhu, se má situace takto: Black Ops 4 500 milionů tržeb, WW2 to samé, Infinite Warfare propadák, Black Ops 3 550 milionů, Advanced Warfare údaj nezveřejněn, ani u Ghosts, Black Ops 2 500 milionů za úvodní jeden den, Modern Warfare 3 400 milionů za den a Black Ops 360 milionů za den.

Read this next