Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

DiRT 5 přifrčí v říjnu 2020 - podrobnosti a oficiální obrázky

Co ještě v sérii nebylo.

OK, přiznáváme se, když jsme v pondělí psali o vábení na nový díl, už jsme tehdy dobře věděli, co je zač...

V návaznosti na debut v Inside Xbox přiblížili Codemasters DiRT 5 na svém blogu. Hra vyjde od října 2020 pro PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X (na Stadia ve 2021).

Ačkoli si zachová DNA série, má jít o novou kapitolu, takové "nové uchopení" odkazu DiRT, prý tučnější a odvážnější než dříve. Bude něčím více než jen obyčejným rallye se šlapáním na brzdu v zatáčkách. Má jít o energický svět offroadového závodění s epickou akcí, nadupaným soundtrackem, inovativními režimy (o nich až časem), způsoby hraní a koncepty dosud v sérii nespatřenými.

Kariéra má být vtahující cestou ke slávě s vyprávěním příběhu od dvou legendárních dabérů (Troy Baker a Nolan North), známými jmény z automobilového průmyslu a skutečnými sponzory. Podporován bude i offline režim s až čtyřmi lidmi v gaučovém split-screenu.

Watch on YouTube

Celkově je slibováno 70 tratí z celého světa, například v brazilských favelách, v Číně, Řecku či u mramorových dolů v Itálii. Bude to na sněhu, ledu, v blátě i na šotolině v dynamickém počasí s nepředvídatelnými a nebezpečnými prvky. Zvolíte si, jak rychle se má měnit denní doba, jestli chcete New York v tom či onom ročním období. Možnosti přizpůsobení aut (buginy, náklaďáky atd.) mají být širší než kdykoli předtím a chybět nebude Photo mód.

Na výběr bude mezi hraním v rozlišení 4K v 60fps nebo v nižším rozlišení ve 120fps. Těžit má DiRT z rychlého načítání, takže okamžitě po zapnutí konzole se ocitnete na startu závodu. Premiérové oficiální screenshoty:

Watch on YouTube

Read this next