Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

PS4 verze Ratchet and Clank: Rift Apart se konat nebude

Upřesnění.

Nebude se opakovat scénář, který nastal u Spider-Man: Miles Morales, Sackobye, Horizon: Forbidden West (a možná i Demons Souls remake). Tedy her, které navzdory původnímu cílení výhradně na PS5 nakonec vzniknou i v ořezané podobě na PS4 (aby se tím ukázalo, že se na více než 100 milionů lidí nezapomíná a také zohlednil počáteční nedostatek kusů nové konzole).

To si odnesete z čerstvého ujištění studia Insomniac Games na Twitteru.

Když se ho včera někdo optal, jestli Ratchet and Clank: Drift Apart vznikne vedle PS5 verze i na starou konzoli PS4, dostalo se mu záporné odpovědi - prý to je stále PS5 exkluzivita.

Ne že by se nemohlo něco později změnit, stejně jako minulý týden správce sociálních sítí v CD Projektu Red neměl šajnu o tom, že dojde k dalšímu odkladu Cyberpunk 2077 a sliboval původní datum, i když to po pár chvílích už neplatilo.

Nicméně tahle 3D plošinovka s ušatým hrdinou a robotím kolegou využívá nových vlastností PlayStation 5 natolik, že zde netipujeme, že by ještě došlo k nějaké změně platformy. Obsahuje tolik objektů na scéně a vyžaduje rychlý SSD disk pro svištné přechody mezi dimenzemi, že by to PS4 prostě nezvládla bez radikálního zásahu do základního designu hry.

Datum Ratchet and Clank zatím neznáme, asi dorazí někdy na jaře příštího roku, společně s tím Gran Turismo 7.

Read this next