Skip to main content
If you click on a link and make a purchase we may receive a small commission. Read our editorial policy.

Vyzrazen žánr nové značky tvůrců Mafia 3

Z inzerátů.

Po loňském uvedení rebootu Mafia 1 v Definitive Edition to je něco, na co se přesunula pozornost a priorita studia Hangar 13.

Sice se spekuluje, že kutí i (ještě neohlášenou) Mafia 4, leč podstatně dříve bychom se od nich měli dočkat něčeho jiného - nějaké úplně nové značky.

A z aktuálních inzerátů se dozvídáme bližší definici toho, na čem makají studia v kalifornském Novatu za asistence poboček v Praze, Brně a Brightonu.

Hra by měla být zasazena do sci-fi a fantasy světa, kde sehraje důležitou úlohu vyprávění příběhu. Scénárista prý musí milovat vytváření i konzumaci příběhů, nejen sci-fi s fantasy. Po animátorovi se zase bude chtít rozpohybování jak lidských, tak nelidských ostav.

Čili patrně půjde o něco podobného, na čem někteří vývojáři pracovali dříve, ale moc slávy to nesklidilo - taktická týmová third-person akce The Bureau: XCOM Declassified z 2013.

"Náš příští projekt bude něčím, co bude neuvěřitelně unikátní, ale zároveň něco, co podle nás zaujme velkou skupinu lidí," praví Hangar 13 v náboru.

Jeho součástí bude také online multiplayer, soudě dle hledání zaměstnanců, kteří navrhnou online zážitek, včetně matchmakingu a algoritmů, které budou řešit hráčské guildy, živé události a dávkování dodatečného obsahu.

Read this next